Valkama-kauppa

Korona, korona ja vielä kerran korona

Korona on tottakai varjostanut myös Valkama 2020+1 suunnittelua. Valkama 2020+1 suunnitellaan ns. normaalina partioleirinä. Tässä tapauksessa se tarkoittaa 3000 partiolaisen telttaleiriä avajaisineen, keskiäisineen ja päättäjäisineen. Se tarkoittaa neljää alaleiriä ja kymmeniä leirilippukuntia. Se tarkoittaa kymmenien ihmisten saunoja ja satoja ihmisiä hauskuuttavia ohjelmalaaksoja. Se tarkoittaa 3000 ihmisen massaruokailua ja 5000 ihmisen vierailupäivää. Se tarkoittaa bileitä kesäyössä. Uusia ystäviä ja vanhoja kavereita! Näin me sen suunnittelemme.

Unelmoimme oikeasta partioleiristä uusien ja vanhojen ystävien kanssa aurinkoisessa Syndalenissa. Meillä partiolaisilla on leirivaje!

Me toivomme, että rokotteet ovat hidastaneet epidemiaa ja pikatestit mahdollistavat massatapahtumien järjestämisen. Haaveilemme, että epidemia on laantunut ja kesällä  

saamme kokoontua piirileirille, kuten meillä on ollut tapana. 

Vaikka me kuinka toivoisimme, niin välttämättä se ei toteudu niin. Siksi olemme linjanneet, että leiriä suunnitellaan normaalina partiolaisten suurleirinä toukokuun alkuun saakka, Silloin tarkastellaan tilannetta ja päätämme, tarvitseeko suunnitelmia muuttaa. Mikäli viranomaisilta tulee tätä ennen leirin ajankohdan kattavia suosituksia, teemme päätökset niiden mukaan jo aikaisemmin.

Olemme nimenomaan päättäneet, että Valkama 2020+1 toteutetaan jollain tavalla. Riippuen viranomaisten suosituksista, voimme esimerkiksi järjestää kahden vuorokauden mittaisia leirejä, jonne tulee kaksi viiden sadan hengen ryhmää kerralla ilman keskinäistä kohtaamista ja järjestää näitä kolme peräkkäin. Tämä vain yksi esimerkki. Mahdollisuuksia järjestää Valkama2020+1 on monia ja tulemme tarvittaessa kääntämään kaikki mahdollisuudet, jotta leiri voidaan järjestää. Olemme nyt virallisestikin ajan aallokossa tämän suhteen, toki vahvasti tuulta purjeissa.

Kuha-vartio

Skip to content