Valkama-kauppa

Koulutukset

Tiesitkö, että Valkamalla on mahdollisuus uimisen, uusiin partiokavereihin tutustumisen ja ohjelmasta nauttimisen lisäksi myös kouluttautua?

Leirille osallistuvilla on mahdollisuus käydä luotsikoulutus tai pestijohtajakoulutus verkko-opiskelua ja Valkamalla tapahtuvaa lähiopetusta yhdistelevillä monimuotokursseilla! Kurssien etänä tapahtuva verkko-opiskelu alkaa toukokuussa. Leirillä opetustapaamiset on suunniteltu aikoihin, joina lapset ovat ohjelmalaaksoissa, jotta jokaisella johtajalla on mahdollisuus osallistua!

Pestijohtajakoulutus

Pestijohtajakoulutuksessa saat tietoa lippukunnassa toimivien aikuisten vapaaehtoisten tukemisesta pestaamisen, koulutuksen ja osaamisen tunnistamisen kautta. Koulutuksessa perehdytään rekrytointiin, opetellaan pestaamaan ja tutustutaan partion koulutusjärjestelmään sekä tehdään lippukunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma, ja verkostoidutaan. Kurssilla saa perustiedot ja tukea pestijohtajana toimimiseen, mutta koulutusta suositellaan myös ohjelmajohtajille ja ikäkausivastaaville sekä kaikille pestaamista, rekrytointia ja aikuisten ohjaamista pesteissään tekeville. Katso lisätietoa ja ilmoittaudu täällä.

Luotsikoulutus

Luotsikoulutuksesta saat eväitä, tietoja ja taitoja tarpojien, samoajien tai vaeltajien luotsina toimimiseen. Opit ohjaamaan nuoren kasvua ja toimintaa partio-ohjelman mukaan. Tarjolla asiaa majakoista, varustepaketeista ja vaelluskartoista, mutta etenkin siitä, kuinka luotsi luovii tehtävässään tukiessaan vartionjohtajia kolmessa vanhimmassa ikäkaudessa. Luotsina et ole ryhmän johtaja, vaan toimit taustalla luotsaamiesi nuorten turvallisena aikuisena tukena. Monimuotokoulutuksessa voit hankkia pätevyyden myös useamman ikäkauden luotsiksi. Katso lisätietoa ja ilmoittaudu täällä.

Ilmoittautuminen monimuotokursseille on päättynyt.