Valkama-kauppa

Perheleiri

Valkamalla järjestetään perheleiri ja kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita Valkamalle! Perheleirin leiriarki pyörii siellä majoittuvien työpanoksella, joten kaikilta siellä majoittuvilta edellytetään osallistumista pienten yhteisten tehtävien hoitamiseen.

Perheleirissä asutaan itse mukana tuoduissa teltoissa. Perheet voivat sopia yöpyvänsä toiseen perheen kanssa samassa teltassa. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen. Ilmoitathan lomakkeen lopussa sen, majoitutko perheleirissä vai jossain lippukunnassa.

Muistakaa ilmoittaa jokainen osallistuva perheenjäsen Valkamalle pienimmät mukaan lukien sekä tehdä perheelle perheleiritunniste. Tästä kerrotaan lisätietoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Perheleirin usein kysyttyjä kysymyksiä:

 

1) Voinko majoittua alle 7-vuotiaan lapsen kanssa leirilippukunnassa? 

Suosittelemme lähtökohtaisesti perheleiriläisten majoittumista perheleirissä. Perheleirissä tarjolla on tavanomaista leirilippukuntaa hiljaisempi ympäristö sekä esimerkiksi laajat palvelut tarjoava perheleiritoimisto. Myös leirilippukunnassa majoittuminen on kuitenkin mahdollista erillisellä sopimuksella oman leirilippukunnan johdon kanssa. Ilmoittauduthan kuitenkin silti myös perheleiritoimistolla.

2) Jos majoitun leirilippukunnassa, voinko osallistua perheleirin ohjelmaan?

Perheleirin ohjelmaan on mahdollista osallistua myös leirilippukunnassa majoittuessa. Muistathan kuitenkin tässä tapauksessa käydä ilmoittautumassa perheleiritoimistossa mahdollisimman nopeasti Valkamalle saapumisen jälkeen. Ilmoittautumisen myötä tiedämme oikean ohjelmaan osallistuvien leiriläisten määrän. 

3) Miten leirille ilmoittautuu vielä syntymätön lapsi?

Voit ilmoittaa vielä syntymättömän lapsen esimerkiksi Vauva (Sukunimi). Syntymäaikaa Kuksassa ei voi valitettavasti asettaa tulevaisuuteen. Tietoja voi kuitenkin muuttaa myöhemmin, kun lapsi on syntynyt ja oikea syntymäaika selvillä. Kun lapsi on syntynyt, niin ilmoita hänen nimensä ja syntymäaikansa osoitteeseen [email protected]

4) Onko perheleirissä mahdollisuus vaipanvaihtoon?

Kyllä on! Pyrimme tarjoamaan vaipanvaihtoa varten vaipanvaihtopisteen, josta löytyy kaikki tarvittava, pesuvesi mukaan lukien. Tarkemmat tiedot vaihtopisteestä voit kysyä Valkaman aikana perheleiritoimistolta. 

5) Onko perheleiriläisille tarjolla ohjelmaa? Miten ohjelma toteutetaan?

Perheleiriläisille on tarjolla omaa perhepartio-ohjelman mukaista ohjelmaa päivittäin. Leiriarkea suunnitellessasi on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että vastuu perhepartiolaisesta on silti lopulta huoltajalla. Lisäksi huoltajien apua tarvitaan perhepartio-ohjelman pyörittämisessä. Itse ohjelma käynnistyy aina perheleiritoimistolta, josta siirrytään yhdessä kohti ohjelmalaaksoa.    

6) Voinko toimia täysipäiväisesti pestissä, mikäli tulen leirille pienen lapsen kanssa?

Perheleirin aikuisten pesteissä kehotamme harkitsemaan tilannekohtaisesti. Jos leiriperheessä on vain yksi aikuinen, pestissä toimiminen voi olla käytännössä mahdotonta. Jos aikuisia on useampia, kannustamme ottamaan itselle sopivan pestin. Esimerkiksi leiriperheen toinen aikuinen voi ottaa 100% leiriajasta työllistävän pestin tai leiriperheen molemmat aikuiset voivat ottaa 50% leiriajasta työllistävän pestin.

Kysythän rohkeasti lisätietoa perheleiripäälliköiltä, Eetu Piilolalta tai Jutta Pekkariselta ([email protected]). 

7) Onko leirillä tarjolla päiväkoti tai muu vastaava lastenhoitoratkaisu?

Leirillä pyritään tarjoamaan jonkinlainen lastenhoitoratkaisu, mutta toki vastuu omista huollettavista on silti lopulta aina huoltajalla. Lastenhoitoratkaisun yksityiskohdat selviävät lähempänä leiriä. Todennäköisesti lastenhoito tapahtuu kuitenkin ainakin osittain perhepartio-ohjelman muodossa. Informoimme tarkasta perheleirin aikataulusta lähempänä leiriä, kun osallistujamäärät varmistuvat.