Valkama-kauppa

Samoajan Valkama

Vaeltajien ja aikuisten lisäksi myös samoajat pääsevät osallistumaan pestiin Valkamalla. Samoajat toimivat pesteissään 50% leiristä eli samoajat ovat pääsääntöisesti puolet leiristä leiriläisenä osallistuen leiriohjelmaan ja puolet leiristä pesteissä.

Valkamalla on käytössä pestivartiot, jotka ovat kooltaan noin 5 henkilöä. Pestivartiot pääsevät tutustumaan useampaan eri pestiin leirin aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että samoaja pääsee halutessaan kavereiden kanssa samaan pestiin. Samoajat valitsevat vartiostaan yhteyshenkilön, joka ilmoittaa koko pestivartion. Pestivartiot muodostetaan mahdollisuuksien mukaan luonnollisista samoajavartioista. Jos kuitenkaan omasta lippukunnasta ei ole tulossa muita samoajia, niin ei hätää: tällöin voi myös liittyä vaikka naapurilippukunnan pestivartioon. Samoaja voi myös halutessaan hakea kokoaikaista pestiä, jolloin hän on samassa pestissä koko leirin ajan.

Pestivartioiden ilmoittautuminen tapahtuu huhtikuussa leiri-ilmoittautumisen päätyttyä. Ilmoita pestivartiosi viimeistään 30.4. 

Pestivartioilta kysytään pestivartioilmoittautumisen yhteydessä 5 mielenkiintoisinta pestiä. Näistä pyritään toteuttamaan ainakin yksi mieleisin pesti. Pestivartiot pääsevät kuitenkin kokeilemaan useampia pestejä ja tutustumaan leirin tekemiseen eri näkökulmista. Ennen leiriä pestivartiot saavat tiedon tulevista pesteistä ilmoittajan sähköpostiin.

Jos haluat tietää pesteistä lisää tai on muuta kysyttävää pestiasioihin liittyen, voit olla suoraan yhteydessä Valkaman vapaaehtoisjohtajaan
Miia Pulkkinen [email protected]

Pestivartion ilmoittaminen