Valkama-kauppa

Valkaman ohjelmajohtaja Tarja “Tuikku” Seppälä: “Ohjelmaa tehdessä näkee leiriläisen ilon

Lippukunta: Järvenpään Metsänkävijät

Pesti: Ohjelmajohtaja (ohjelmalaaksot)

 

Mitä ohjelmajohtajan pestiin kuuluu?

 

Ohjelmajohtajana huolehdin johtajaparini kanssa siitä, että eri ohjelmalaaksojemme päälliköt saavat työrauhan rakentaa motivoivaa ohjelmaa kaikenikäisille leiriläisille. Vastaan siitä, että ohjelman toteutus on mahdollista ja ohjelman tekijät tietävät budjetin ja mitä heiltä odotetaan. Vastuullani on myös näiden huikeiden vapaaehtoisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Me ohjelmassa olemme innokasta porukkaa, joka nauttii jo pelkästä ohjelman ajattelemisesta, saati sitten kokeilevasta toteuttamisesta. Ohjelmajohtajana teen myös yhteistyötä Väiski-leirin ohjelman kanssa, sekä tietenkin omassa johtoryhmässä kaikkien leirin johtajien kanssa. Kokoan, koordinoin, tallennan, tiedotan ja osaltani johdan meidän päällikköjoukkoa kohti ensi kesän piirileiriä.

 

Miksi lähdit mukaan tekemään Valkamaa?

 

Minua motivoivat uudet haasteet. Leiriohjelma on kiehtova maailma, jossa pääsee mukaan innovoimaan, ideoimaan ja kohtaamaan hienoja ihmisiä eri lippukunnista. Ohjelmaa tehdessä näkee myös leiriläisen ilon suoraan kasvoilta. Se on paras palaute. Minulle oli aika astua leirilippukunnasta muihin pesteihin, sillä omat ryhmäni ovat kasvaneet jo omatoimisiksi leiriläisiksi eikä minua kaivata aivan leiriarjen ytimessä. 

 

Miksi Valkamaa kannattaa tulla tekemään?

 

Meillä on hieno aikuisten joukko jossa pääsee kokemaan oman tutun harrastuksen innostavalta ja uudelta kantilta. Olemme ohjelmassa sopineet, että me olemme myös leiriläisiä ja huolehdimme yhdessä hyvästä ilmapiiristä. Olen päässyt jo nyt nauttimaan rennosta yhdessä tekemisen meiningistä. 

 

Miksi Valkamalle kannattaa tulla ensi kesänä?

 

Tietenkin tapaamaan muita partiolaisia ja kokemaan paras piirileiri ikinä. Leiriläisille on rakennettu ohjelmaa niin, että kaikille löytyy varmasti tekemistä joka vastaa omaa ikä- ja taitotasoa. On seikkailuja, jännitystä, taitorakentelua ja ongelmanratkaisua salaisuuksien merkeissä. Leirielämään kuuluu myös vapaa-aika omien kavereiden kanssa. Sitä voi viettää vaikkapa Kajuutassa pelilautojen, lukemisen tai rupattelun merkeissä. 

 

Millaisia vapaita pestejä tiimistäsi tai osa-alueeltasi löytyy?

 

Ohjelmaan pääsee mukaan mahdollistamaan parasta piirileiriä ikinä. Vesilaaksossa on käyttöä vielä esimerkiksi päälliköille, mestareille ja tekijöille. Samoajasta ylöspäin kaikki ovat tervetulleita meidän remmiin. Tule mukaan tekemään sellainen vesilaakso, jonka olet aina halunnut leirillä kokea!

 

Koonnut: Anni Taitto

Skip to content